Barátokkal a Balatonnál

A buli már májusban beindul a Balatonon, úgyhogy érdemes körbetelefonálni a haverokat, és nekivágni a tónak! Zene, tánc, extrém sportok vagy lazítás – minden, ami egy átbulizott hétvégéhez kötelező.

Azért mert június előtt nem mindig lehet fürdeni, még rengeteg egyéb dolog vár minket a Balatonnál, ha barátainkkal érkezünk. Választhatunk például szárazföldi és vízi sportolási lehetőségek közül. A vízen a wakeboard, a kite, a szörf közül szinte minden strandon választhatunk kedvünkre, több helyen bérelhető felszereléssel, profi segítőkkel hódolhatunk a legjobb vízi sportoknak. Sok helyen található szabad foci- és kosárlabdapálya a parton, egyes helyeken már a röplabdahálók is kikerülnek. De a frizbi és tollaslabda felszerelést is elcsomagolhatjuk, mert a szálláson biztos találunk elég füves területet ezekhez is.

A BalatoniBob Szabadidőparkban éjjel is száguldozhatunk a dombról le, míg a Zamárdi Kalandparkban vagy a Gyenesdiási Kalandparkban magas fák közé épített drótkötélpályákon mutathatjuk meg a rátermettségünket. Már ha van.

Az igazán bátrak kipróbálhatják a siklóernyőzést, és a sárkányrepülőzést is. A Balaton fentről is csodálatos látványt nyújt. A kevésbé bátraknak pedig a sétarepülő túrát ajánljuk.

Ha passzív programra vágynánk, akkor egy hajókirándulás jó program lehet, akárcsak egy naphosszig tartó ejtőzés valamelyik wellness szálloda élménymedencéjében.

A balatoni városok sétányai és főterei sok helyen megújultak az elmúlt években. Ezeket érdemes felkeresni legalább egy séta, egy fagyi vagy egy kávézás erejéig. Keszthelyen bérelhetünk elektromos csónakot, és kihajózhatunk barátainkkal a magyar tengerre.

A városokat, látnivalókat biciklivel is végigjárhatjuk. Májusban már jó az idő, és több helyen bérelhetünk kerékpárokat. A Balaton-felvidék dombjainak/hegyeinek kilátói pedig gyalogos túrákra invitálnak, és az erőfeszítéseinkért gyönyörű panorámával jutalmaznak.