Barátokkal a Balatonnál

A buli nem ér véget augusztus 20-án a Balatonon, úgyhogy érdemes körbetelefonálni a haverokat, és ősszel is nekivágni a tónak! Zene, tánc, extrém sportok vagy lazítás – minden, ami egy átbulizott hétvégéhez kötelező.

Azért mert szeptember végén általában már nem lehet fürdeni, még rengeteg egyéb dolog vár minket a Balatonnál, ha barátainkkal érkezünk. A BalatoniBob Szabadidőparkban 2 pályán is száguldozhatunk a dombról le, míg a Zamárdi Kalandparkban vagy a Gyenesdiási Kalandparkban magas fák közé épített drótkötélpályákon mutathatjuk meg a rátermettségünket. Már ha van. Az igazán bátrak kipróbálhatják a siklóernyőzést, és a sárkányrepülőzést is. A Balaton fentről is csodálatos látványt nyújt. A kevésbé bátraknak pedig a sétarepülő túrát ajánljuk.

Ha passzív programra vágynánk, akkor egy hajókirándulás jó program lehet, akárcsak egy naphosszig tartó ejtőzés valamelyik wellness szálloda élménymedencéjében. A balatoni városok sétányai és főterei sok helyen megújultak az elmúlt években. Ezeket érdemes felkeresni legalább egy séta, egy fagyi vagy egy kávézás erejéig. Keszthelyen bérelhetünk elektromos csónakot, és kihajózhatunk barátainkkal a magyar tengerre.

Nem fogunk csalódni, ha benevezünk egy szüreti programra, ahol nem csak a hagyományos, csinnadrattás felvonuláson, de magán a szőlőszedésen is részt vehetünk, de ha csak a végtermék érdekel bennünket, irány a hangulatos borteraszok és bisztrók világa, garantáltan új ízekkel lepnek meg minket a lelkes házigazdák!

A városokat, látnivalókat biciklivel is végigjárhatjuk. Szeptemberben még jó az idő, és több helyen bérelhetünk kerékpárokat. A Balaton-felvidék dombjainak/hegyeinek kilátói pedig gyalogos túrákra invitálnak, és az erőfeszítéseinkért gyönyörű panorámával jutalmaznak.