Családi programok a Balatonnál

A Balaton olyan hely, ami összehozza a családot – a főszezon előtt is. Olyan sok közös programot csinálhatunk itt a kalandparktól, a kerékpáros túrán át, az élményfürdőzésig, hogy felsorolni is nehéz. Így minden korosztály számára találunk bőséges szabadtéri programot a Balaton-parton, és a nagycsaládosok is sok-sok ideális pihenési lehetőség közül választhatnak.
Strandok
 
A Balaton vize a legtöbb helyen, a partok közelében sekély, ami biztonságossá teszi a fürdést a kisebb gyerekek számára, valamint lehetőséget biztosít több, közös vízi játékra. Emellett egyre több homokos strand épül ki, ami kiválóan alkalmas a közös várépítésre, és a vízzel való barátkozásra a legkisebbeknek.
 
A fizetős strandok kivétel nélkül – de egyre több helyen a szabad strandok is – kínálnak olyan sportolási lehetőségeket, mint a röplabda, a foci és a kosárlabda. Helyenként ezek a vízben is megtalálhatók.
 
Kalandparkok, témaparkok
 
gyenesdiási Ökokalandpark és a Zamárdi Kalandpark – könnyűtől az egészen extrémig – többféle nehézségi fokozattal épített pályáikkal a családokat akár egész napra is le tudja kötni. Nem kevésbé izgalmas órákat kínál a fűzfői BalatoniBob Szabadidő Park, ahol nyári bobon száguldhatunk le a dombról, akár éjjel is; a Sherpa Kalandpark, ahol a mászótornyot küzdhetjük le; és a Balatontól mindössze 4 km-re lévő Westernpark, ahol vadnyugati tudásunkat mutathatjuk meg lasszódobásban, pónilovaglásban és íjászatban.
 
Esőnap? Aquapark!
 
Rosszabb idő esetén sem kell lemondani a mókáról-pancsolásról.
A csúszdaparkot, élménymedencét kínáló fürdőket – mint amilyen a siófoki Galerius vagy a balatonfüredi Annagora Park – a gyerekek biztosan imádni fogják. Amíg a gyerekek felfedezik a medencéket és a csúszdákat, a szülők a szaunákban és gőzkabinokban lazíthatnak, és az is biztos, hogy a koktélbár kínálata sem okoz majd csalódást.
 
Családi kerékpározás a Balatonnál
 
Sokak kedvence a Balaton-parti bringázás. Ma már számtalan helyen bérelhetünk mindenféle méretű biciklit, és a kerékpárosbarát úthálózat is szinte teljesen ki van építve. Hogy miért olyan jó a Balcsi partján biciklizni? A válaszhoz ki kell próbálnunk.
 
TIPP! Kerékpáros túra a családdal igazán vidám program a Balaton körül. Összegyűjtöttük a legjobb kerékpáros útvonalakat.