Nyitott Balaton 2015

Idén sem marad el a tavasz Balatonra csábító programsorozata a Nyitott Balaton. Az egész tó körül várnak mindenkit rendezvényekkel, városi piknikekkel, borospincékkel és borkóstolókkal, kerékpáros és gyalogos túraajánlatokkal.

Tavasszal is nyitva a Balaton

A Balaton Régió a tavaszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni. Az idén második alkalommal a Balatoni Regionális TDM Szövetség által megrendezendő Nyitott Balaton május 1. és 11. között várja a tavaszi Balaton szerelmeseit: kerékpártúrákat, gyalogtúrákat, gyermek programokat, Nyitott Balaton Happy Hour-t és 3+1 szálláskedvezményt kínál az akció.

Több, mint 200 szálláshelyen vehető igénybe a kedvezményes szálláscsomag, amelyet már azért is érdemes kihasználni, mert a 10 napos akció során annyi programon vehetünk részt, hogy arra nem elég egy-két nap.

Egy kis ízelítő a programlehetőségekből:

  • A Keszthelyi Belvárosi Múzeumok pecsétgyűjtő múzeumtúrára várja a látogatókat a Nyitott-Balaton május 1-i hétvégéjén. A Sétáló utcai múzeumokban pecséteket lehet gyűjteni, amelyek után ajándék jár.
  • A Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetett túrákon várja az érdeklődőket többek között Tihanyban a Geotúra a vulkánok és tüzes borok félszigetén–Nyitott Balaton túrán, Tavaszi virágmező túrán a Kornyi-tónál vagy a Madarak és Fák Napja túrán Gyenesdiáson. Emellett ezen időszakban a Balatoni Hajózási Zrt hajójegyét, kompjegyét felmutató vendégek gyermekjeggyel látogathatják meg a balatonfüredi Lóczy-barlangot. Jellegében kicsit más, de gyalogtúrára invitálják az érdeklődőket Keszthelyen is, ahol ingyenes gyalogos városnézés indul minden nap 10 órától a Tourinform Iroda „Festeticsek nyomában" címmel.  
  • Kedvezményes kerékpárbérlésre több helyen is van lehetőség, így például Gyenesdiáson, Balatonőszödön, a balatonfenyvesi kisvasúton a Nyitott Balaton ideje alatt díjmentes a kerékpár-szállítás, míg a menetrendszerinti személyhajókon május 1-11. között 50% kedvezményt adnak a felnőtt kerékpárjegy árából.
  • Balatonföldváron kerül megrendezésre május 2-án a Nyitott Balaton nyitórendezvénye, a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton kerékpáros tókerülő verseny. Május 1-3. között a földvári kikötő ad helyet a XVI. Balaton Boat Vízisport- és Szabadidő kiállításnak, ahová a belépés díjtalan.  
  • Május 2-án különleges élményben lehet részünk a Balatoni Múzeum jóvoltából: a múzeumalapító atyák nagyot álmodtak a múlt század elején: többről mint egy klasszikus múzeum. Egy olyan kultúrpalota vágy-képe lebegett előttük, amely a kultúra széles palettáját, a művészeti ágak színes tárházát mutatja be a nagyérdeműnek. Ezen elképzelés szellemében született meg lilában és nap-színekben az „Előnyári kalandok a Balaton Kultúrpalotában" című programcsokor, amellyel a Nyitott Balaton Tavasz rendezvénysorozathoz csatlakozik a Balatoni Múzeum.

Programajánló:

  • Kultúr-sokk: Bor & Színház - másképp, mint eddig (május 2. 16 óra)
  • Kultúr-desszert ínyenceknek: irodalom & csokoládé (május 6. 17 óra)
  • "Itália és a Balaton napos oldala" - Családi Nap (május 9. 14 órától)
  • Happy Hour! Siófokon a "TÜNDE" nosztalgiahajón május 1-11.között a 16:00 órakor induló 1 órás sétahajózás során minden vendéget meghívnak egy csésze capuccinóra! A gyerekeket üdítővel várják.
  • A gyermekeket emellett még állatsimogatók, kalandparkok, keramikus tanoda, és ökoműhely is várja.

Idén is Balaton Mix az akció ideje alatt! A Balaton Mix jegyet a Nyitott Balaton akció alatt kétféle időtartamra lehet kiváltani, a 7 napos változat 2 szabadon választott nap helyett 3 napig, a 3 napos változatot pedig 1 szabadon választott nap helyett 2 napig lehet felhasználni, amik a kiválasztott napokon 0-24 óráig jogosítanak korlátlan számú díjmentes utazásra a Balaton körüli vasútvonalakon és a tavon átkelő hajójáratokon.

A Nyitott Balaton ideje alatt elérhető programokat itt gyűjtöttük össze.