Balaton7 helyett Nyitott Balaton!

A megszokott Balaton7 szezonnyitó rendezvénye helyett idén új névvel, de megszokott tartalommal, a Nyitott Balaton héten ugorhatunk fejest május 1-11-ig a magyar tenger csábító rendezvényei, túraajánlatai, számos városi piknikje, kulturális kínálata, borospincéje vagy éppen kerékpáros kirándulása közé.

A Nyitott Balaton legjobb programjai közül itt lehet keresni | Szállásajánlat: nyitottbalaton.hu

Május 1. és 4. között akár a déli, akár az északi partra voksolunk, fantasztikus hosszú hétvégi programokat tudunk összeállítani magunknak. Sőt, hogy könnyebb legyen a választás, mi már meg is tettük, mindenki kattintson oda, ahová menni szándékozik:

Hosszú hétvége az északi parton | Hosszú hétvége a déli parton

Nyitott Balaton programjai családdal?

Családdal sőt, akár nagycsaládosoknak is ideális programokat találunk a Nyitott Balaton héten, hiszen számos kalandpark, gyerekekkel is könnyedén járható kerékpáros túrák, kirándulások, múzeumok vagy csúszdaparkok között válogathatunk. Erről bővebb összeállítást is készítettünk:

Családi programok a Balatonnál – Nyitott Balaton

Talán már a vízbe is bemerészkedhetünk május elején, a strandok legalábbis rendelkezésre állnak. Ennek ellenére érdemes kevésbé a vízhez kötött programok között is válogatni:

Túrázás a Balaton körül: kilátók, látnivalók, természeti értékek | Kerékpáros túrák a Balaton körül

Nyitott Balaton a haverokkal vagy romantikusan?

Sportos, bulizós májusi Balatonnál nincs is jobb: túrázhatunk, borozhatunk, belefér egy-két kalandpark, jetski vagy extrémebb élmény, és mindezt lazán kipihenhetjük egy wellness szálloda kellemes légkörében.
Ha inkább kettesben tölténk el ezt a hetet, számtalan romantikus programot tervezhetünk, mint kastélylátogatás, sétahajózás, kirándulás.

Balaton a haverokkal | Balaton romantikusan

Mit együnk és hol borozzunk a Balatonnál?

A nyitott Balaton alatt szinte minden városban városi, kikötői piknikkel várják a majálisozókat. Ezen felül természetesen: hal, hal, hal, remek balatoni borok, sajtfarm, különleges helyi piacok között válogathatunk, ha a Balaton igazi ízét keressük.

Gasztronómia, borok, piacok a Balatonnál 

Töltsd le az ingyenes Nyitott Balaton appot, hogy programokkal, leírásokkal, térképekkel a zsebedben vághass neki a tavaszi Balcsinak! Szkenneld be a QR-kódot a letöltéshez: